previous arrow
next arrow
Slider

 

wie ben ik

 

 

Even voorstellen
Mijn naam is Joop Dijkhuizen en computer hobbyist.
Vanaf de beginjaren van de opkomst van de homecomputer in de jaren tachtig en met name de komst van de Commodore 64, de ZX Spectrum van Clive Sinclair en IBM Personal Computer ben ik als nieuwsgierige hobbyist ermee bezig.
Door mijn interesse en ook door de invoering van PC op werkplekken heb ik mij verdiept in de systemen en software. Met name door het gebruik van- en het lezen van tijdschriften is mijn kennis opgebouwd en zo nodig ga ik op onderzoek om het e.a. uit te pluizen. Door mijn kennis heb ik ook de nodige problemen bij mezelf en andere met computergebruik geholpen.

Met deze website gaan we een stapje verder....

 

Nog even iets over deze website “SeniorenBytes”...allereerst is het voor mij het plezier hebben in het creëren van websites, photoshoppen enzovoort op het grafische gebied en dat is ook hetgeen wat ik het liefst doe met mijn computergebruik.
Niet dat ik daar nu een expert erin ben, maar gewoon content zijn met je eigen resultaat en voldoening eruit halen. Het gaat erom, dat een ieder wat hij of zij ermee doet er profijt en veel plezier aan beleeft.

Doel

 

 

Doel
In 1990 kwam het besturingssysteem Windows 3.0 van Microsoft op de markt die een grafische interface  had en diverse applicaties, zoals o.a. een tekstverwerker en rekenmachine in het systeem was onderbracht, waardoor het voor iedereen echt toegankelijk werd gemaakt. Samen met de komst van het internet waardoor wij instaat zijn met elkaar kunnen communiceren, informatie zoeken en spelletjes spelen over de World Wide Web is het nu een onderdeel van ons leven privé en/of op het werk.
Nu het een onderdeel is van het leven en zo mogelijk afhankelijk wordt van het gebruik van een computer, laptop, tablet enzovoort betekent niet dat het altijd probleemloos gaat. Met name de ouderen (senioren) onder ons die er niet ermee zijn opgegroeid hebben er vaak problemen mee.
Het doel is dat ik met reeks van tips en trucs jullie op weg kan helpen. Dit zal een levend document worden en dus steeds worden geüpdatet. Via de nieuwspagina zal ik naast de computer gerelateerde ook algemene en alledaagse stukjes posten. Oja....Phobel de website mascotte, zwerft ook rond op deze site met handige tips.

Gedeelde kennis is dubbele kracht

 

 

Phobë-thumb-up


Tip!
In Windows 10 is het mogelijk om een Pincode gebruiken in plaats van wachtwoord.
De pincode wordt gebruikt om je aan te melden bij Windows maar ook bij jou apps en services.
En dat gaat als volgt, klik linksonder op de startknop en klik daarna op Instellingen. In het venster dat opent klik op Accounts. Klik vervolgens aan de linkerkant op het menu item Aanmeldingsopties.
Stel hier dan onder het kopje Pincode een nieuwe pincode in. Let op dat je het ingestelde wachtwoord wel opslaat, indien je ooit de pincode vergeet kan deze namelijk gereset worden door het origineel ingestelde wachtwoord van Windows weer in te voeren.
Als laatste is er nog de mogelijkheid om een afbeelingswachtwoord in te stellen al is dit meer gericht op touchscreens. In dat geval teken je een aantal lijnen of cirkels op een gekozen foto. Om dan later in te loggen dien je deze lijnen op dezelfde posities te 'tekenen'